Kuukauden taiteilija 2018

Tammikuun 2018 taiteilijana Arteissa on Henna Alaluusua. Juhlavuoden kunniaksi valoisia suomimaisemia! Paljon koivuja, lunta, komea hirvi ja vähän mertakin..

Helmikuussa 2018 saimme nauttia Marjo Tauriaisen abstrakteista teoksista.Kivoja, mielikuvitusta ruokkivia abstrakteja teoksia ja ihania värimaailmoita.

Maaliskuussa 2018 saimme galleriaseinälle upean kokoelman ikoneita. Armi Kärkkäisen 80-vuotisnäyttely pidettiin Arteissa ja saimme 48 toinen toistaan puhuttelevampaa ikonia. Armi on aloittanut ikonimaalauksen vuonna 2010 ja harrastus on vienyt taiteilijan sydämen kokonaan! Seuraava näyttely varattiinkin viiden vuoden päähän.

Huhtikuu 2018 ja Pirjo Nykänen! Humoristiset Dollit saivat paikan ikkunalta ja ilahduttavat siitä ohikulkijoitakin. Mustavalkoiset maalaukset asettuivat seinälle, niissä sielukkaat hahmot samaistuvat luonnon koivumaisiin olomuotoihin.

Toukokuu 2018 ja Hanne Linnatien ihanat, ajatuksia herättävät teokset seinällä! ”Toivon, että katsojalle tauluni ovat kuin ikkuna, josta voi katsella sisään tai ulos. Ne näyttävät pysähtyneen näyn, hetken mielessä, ajatuksen. Symboliikka, dekoratiivisuus, värit, myytit, tyylittely ja erikoispinnat kiehtovat mieltäni.”

Kesäkuun 2018 galleriaseinän valloitti rovaniemeläisen Jani Kuhan hauskat ja veikeät eläinhahmot ja pöytätasot keramiikkaveistokset. Janin materiaalit tässä näyttelyssä ovat savi ja muste. ”Pääasiallinen tarkoitukseni on tuoda iloa ihmisille taiteellani” sanoo Jani.