Kuukauden taiteilija 2015

Joulukuussa 2015 taidettaan esittelee kuvataiteilija Erik Pörhö. Näyttelyssä on esillä aivan uusia akvarelleja, ihania heijastuksia ja talven auringon kajastusta. Hienoja töitä, kertakaikkiaan! Erikiltä voit myös tilata muotokuvan tai haluamasi maiseman maalauksena. erikporho.com
Marraskuu 2015 ja taas on vierailuvuoro Marjo Hyttisellä. Nyt on esillä aivan tuoreita vedoksia ja ennen näkemättömiä töitä. Värit ovat selvästi vahvempia ja kynän jälki tavattoman herkkää. Tervetuloa! Lisää ihanuuksia www.marjohyttinen.fi

Lokakuu 2015 ja vieraanamme taidemaalari -valokuvataiteilija Pirjo Nykänen. Ihania murrettuja värejä ja suuria kuvia pienistä hetkistä. Tervetuloa!

Syyskuussa 2015 Kuukauden taiteilijoita onkin 6! Raija Grönlund, Jukka Halttunen, Kirsi Vainio, Kaisa Pietilä, Marja-Terttu SAglam sekä Aini Kreivi. He kaikki ovat harrastaneet erilaisia kuvataiteen opintoja jo vuosia ja harrastavat edelleen. Esillä on mukava kattaus maalauksia ja fotogravyyrejä. Tervetuloa!

Elokuu 2015 Kuukauden taiteilijana on Lenita Rundgren. Pohjoisista aihepiireistä Lenita Rundgrenin taiteessa toistuvat kaamoksen kylmyys, Lapin pimeys ja valo, lumi, hiljaisuus, yksinäisyys ja kaipaus. Kolarista lähtöisin oleva kuvataiteilija tarkastelee arktisuutta eri näkökulmista. Lenitan teosten tematiikkaan yhdistyvät usein pohjoiseen liittyvät myytit ja uskomukset. Sulilla ja siivillä onkin hänen taiteessaan vahva symbolinen merkitys. Talven kaamoksen pimeys saa väistyä kesän ikuiseen päivään. Yöauringonmaa ja kesän valo saavat tuntemaan perhosia vatsassa.

Heinäkuu 2015

TERO ELORANTA

”HIILIPIILLOKSIA  III”

GALLERIA ARTEI

1.7 -31.78.2015

Näyttelyn työt on tehty tavallisen Paint-ohjelman ”työkaluilla” käyttäen työvälineenä hiirtä, kuitenkin ilman ns. tietokonemanipulointeja, kuten esim. skannausta  tms. Työt eivät siis ole tietokoneavusteisia eli ns. digitaidetta vaan tehty ”omin käsin”. Töissä on kokeiltu hiiren viiva-, sivellin-, suihke- yms. työkalujen käytön eri mahdollisuuksia, jolloin tuloksena on viivapiirrustus ta ”maalaus” tai näiden yhdistelmä (vrt, sekatekniikka). Työt on suurennettu, tulostettu lasikuitukankaalle ja kehystetty. Tervetuloa näyttelyyn!

Kesäkuu 2015 alkoi koleana ja sateisena, mutta me saimme galleriaan pilvenhattaroita, auringossa hohtavaa asfalttia, sinisiä ajatuksia ja muitakin Pekka Alatarvaan mielen maisemia. Pekka on opiskellut kuvan tekemistä ja valokuvaamista vuodesta 1997 alkaen lukemattomilla eri mittaisilla kursseilla ja osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin parikymmentä kertaa. Yksityisnäyttely hänellä on ollut seitsemän kertaa, tämä on nyt kahdeksas. Apurahaa taiteen tekemiseen Pekka on saanut Tukifoorumilta vuosina 2008 ja 2013, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:ltä vuonna 2007 ja Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:ltä 1990-luvun lopulla kaksi kertaa. Pekka on aktiivinen jäsen Paletti Seiskoissa, Keminmaan kuvataideseura Sumassa sekä Kemin Kuvataiteilijat ry:ssä. Hänen maalauksiaan ja valokuvia on yksityiskokoelmissa sekä Kemin tyväenopistossa ja Kolpeneen keskuslaitoksessa. Tervetuloa löytämään pienestä suurta ja yllättymään arjen pienten yksityiskohtien kauneudesta!

Toukokuu 2015 Vappua juhlistimme ripustamalla galleriaan Sauli Miettusen taiteen näyttelyn. ”Alati on sellainen tunne, että se on tulossa, tuossa ikään kuin huulilla, sen kun sylkäisee pois.
Tänään viimeksi työt luistivat kuin itsestään. Kankaalle ilmestyi kaikenlaista, viivoja ja värejä, joista olin eilen vain unelmoinut.
Olisiko niin, että jotain on loksahtanut kohdilleen kovan puurtamisen seurauksena?
Toisaalta, vielä eilen ja monesti sitä ennen, olen todennut olevani kykenemätön mihinkään keskinkertaista parempaan. Sitä ihan tavallista, joskus jopa kohtuullista, olematta koskaan tyytyväinen työn lopputulokseen.
Sen hyväksyminen ottaa luonnon päälle.
Tänään siis taas kerran – ties monennenko – päätin toisin: sisuuntuneena, tarmoa täynnä, mitättömyydestä kohti keskinkertaisuutta ja vieläkin pidemmälle. Nyt jos koskaan!
Pulinat pois. Työ odottaa tekijäänsä.
Vain ohimenevä hetki ja intomieli ja suuruus minussa muuttuu joutavanpäiväiseksi puuhasteluksi.” Saulin maalaukset ovat aivan mielettömän rauhallisia ja harmonisia väreiltään ja tunnelmaltaan. Tervetuloa tutustumaan!

Huhtikuu 2015 ja takatalvi! Mutta ei meillä, meillä paistaa Aurinko! Leena Palmu ja tyttärensä Hanna Jolkin toivat meille kevään aurinkoisilla teoksillaan. Leena (os. Partanen, ent Tuokila s. 1955), kemiläinen erityisluokanopettaja ja kuvataideterapeutti on opiskellut kuvataiteita monien opettajien johdolla. Hänen teoksiaan on ollut monissa näyttelyissä Lapissa, eteläisemmässä Suomessa sekä Tukholmassa ja yhteisnäyttelyitä Hannan (os. Tuokila, s.1979) kanssa on ollut vuodesta 1994 alkaen. Välissä ollut yli kymmenen vuoden tauko näyttelyissä, mutta onneksi se on ohi. Tervetuloa hakemaan hyvä tuuli mukaanne Leenan ja Hannan näyttelystä!

Maaliskuu 2015 koristi Gallerian Kemin Tilkkuköörin taidokkaalla näyttelyllä. Todella upeaa käsityötaidetta esittäytymässä keskellä Kemiä! Ja mikä parasta, nyt niitä saa myös ikiomaksi, eivätkä ole hinnan kiroissa. Täällä on vaikka mitä; patalapusta päiväpeittoon. Ihania!

Helmikuun 2015 taiteilija Seija Satokangas on maalannut yli 40 vuotta. Lapin tyttönä vuosikymmenet tunturimaisemaa, mutta surrealistisella tyylillä, kätkien oman vartalonsa tai sen osia maalaukseen, puihin tai kantoihin. Nyt työt ovat abstrakteja, ”Taulut ovat suurimmaksi osaksi unikuvia. Käyttäessäni akryylimaaleja ja vettä, annan sen kuivua muutaman päivän ja sitten teen vain sen mitä taulu minulle kertoo, eli herätän sen henkiin lisäämällä värejä ja käyttämällä tussikynää.” Seija kertoo:” Silloin kun maalasin ensimmäisiä abstrakteja tauluja äitini kysyi, :- ”Jaa, mikä tämä on? Onkos siinä vettä?” No mie vastasin: – ”Voi kai siinä ollakin.” – ”Jaa. No onkos tuossa sammalta? ” Mie sanoin taas:-”No, voi kai siinä ollakin.” Muutaman lisäkysymyksen jälkeen äiti hermostui ja sanoi: -”No miksi sie tämmösiä maalaat, kun et sie itekhän tiiä, mitä siinä on? Pysyttele sie  tyär vaan niissä maisemissa..”
Tammikuun 2015 taiteilija Markku Riihijärvi on syntynyt vuonna 1943 Pelkosenniemellä. Hän tuo osin hykerryttävän naivistisen ja osin mahdottoman tarkan, jopa valokuvamaisen taidekokoelman meille ihasteltavaksi ja myytäväksi todella edullisin hinnoin. Mukana on myös sympaattisia keramiikkatöitä. Kaikilla teoksilla on niin osuvat nimet, että jokaisen työn äärellä menee tovi ajatellessa syntyjä syviä.. Tervetuloa tutustumaan!