Kuukauden taiteilija 2016

Joulukuu 2016, Heli Aho-Lahtisen (1987) ja Heidi Kukkuraisen (1990) ensimmäinen yhteisnäyttely on nimeltään LUONNOTON. Näyttelyn lähtökohtana on ajatus ihmisen ja luonnon keskinäisestä vuorovaikutussuhteesta. Ihminen on aina ollut monella tapaa riippuvainen luonnosta, joten yhteisen sävelen löytyminen on ollut välttämätöntä.Pyrkiikö ihminen ainoastaan hyödyntämään luontoa tarkoitusperiään varten vai annammeko luonnolle tilaisuutensa olla meille myös henkisen virvoituksen lähde ja kuinka löydämme tasapainon sen kanssa? Tulkaahan katsomaan!
Marraskuu 2016 Nyt on vuoden pimein aika, joten rovaniemeläinen kuvataiteilija-kirjailija, Asko Ilmari Heinonen toi meille ”Kairasta Lofooteille”-näyttelynsä sekä uunituoreen, samannimisen kirjansa. Nyt on galleriassa VÄRIÄ, töissä on hauskasti näkyvillä Reidar Särestöniemen vaikutus taiteilijaan. Heiononen tuottaa kuvia akryylimaaleilla sekä tussipiirroksina. Kalotin luonto on vaikuttanut Heinosen tuotantoon: taiteilija vangitsee kuviin ja teksteihin Pohjois-Norjan jylhyyttä sekä Köli-vuorten itäpuolen kairojen maisemaa.
Lokakuu 2016. Illat pimenevät auttamatta kohti kaamosta. Kalle Nurminen, Kemin lahja (tai laina..) Oululle, ripusti meille niin pirteän kattauksen töistään, että kaamos unohtuu!
Syyskuu 2016 ja kesä jatkuu! Kuvataiteilija Marja Kittilä ripusti meille taiteensa näyttelyn ”Salaisessa puutarhassa.” Tarjolla on ihastuttavia maisemakuvauksia, osa hyvin herkkää, osa rouheampaa tunnelmaa. Maisemien lomassa puupiirrokset ja upeat kukat rytmittävät näyttelyn ihan Marjan näköiseksi.
Elokuussa 2016 galleriaa koristaa kuvataiteilija Terhi Suomelan teokset. Terhi kertoo:” Aikanaan aloin työskentelemään öljyvärein, mutta kausiluontoisesti tein myös guassi- ja hiilitöitä. Nykyisin ilmaisutyylini on ekspressionis-abstraktinen ja maalaan akryylivärein. Tunteet, tunnelmat, syvällisyys ja henkisyys ovat minulle tärkeitä, luen paljon lyriikkaa ja kaunokirjallista proosaa sekä kirjoitan myös runoja. Toivon maalauksistanikin välittyvän runollisuutta, eikä pelkästään päivän paistetta vaan myös tummien vesien tulkintaa.”
Heinäkuu 2016 ja Kaija Juurikkala! Kaija on palkittu elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Hän on myös kirjailija ja taiteilija. Herkät akvarellit ovat ajatuksia ja tunteita nostattavia. Kiireisen kesän vuoksi Kaija Juurikkalan vierailu Galleria Arteissa siirtyi syksymmälle, mutta 26.9 Hän on täällä ja maalaa sielun muotokuvia. Kaija maalaa, saa katsoa! Tervetuloa seuraamaan taiteilijan työskentelyä tai voit varata ajan etukäteen ja tulla malliksi.
Kesäkuussa 2016 Arteissa jatkoi ratsastustaan Marc de Wallon, koska Noora Rosbergin taiteen näyttely siirtyi vähän eteenpäin.
Toukokuussa 2016 Arteihin ratsastavat Marc de Wallonin ratsut ritareineen ja linnanneitoineen. Tule aistimaan keskiaikaista tunnelmaa..

Huhtikuu 2016 tuo meille pienen pajunlehden upeat ulottuvuudet.

” Pienen pieni pajunlehti
Perämeren rannalta lähti
isoksi iloksi Sinulle.”

Tervetuloa ihastumaan Inkeri Himangan herkistä pitsilehdistä!

Maaliskuussa 2016 Artein kuukauden taiteilijana on Unto Aikavuori, vuonna 1948 syntynyt simolainen. Hän on eläkkeellä ja saanut kipinän maalaamiseen Jorma Kuulan opissa ollessaan vuosina 1980-81. Tämä näyttely on ensimmäinen kerta, kun hän tuo taulujaan julkisesti esille.  Tauluissa näkyy tarkka, jopa valokuvamainen hetken taltiointi, hienoja töitä kannattaa tulla katsomaan kauempaakin.

Helmikuu 2016 Frida Kahlon hengessä! Victoria Torres, Colonia Uruguay, toi meille ihanat, hehkuvat ja seesteiset naiskuvat ja nyt Arteissa odottaa värikylpy talven valkoisuuden keskellä. Tervetuloa nauttimaan värivitamiineista kanssamme!
Tammikuu 2016. Vuosi vaihtui, niin myös näyttely. Tammikuussa esillä Oululaisten sisarusten Helena Kokon  keramiikkaa ja Katri Kovasenmaalauksia. Helena on aloitteleva keramiikkataiteilija ja tämä on ensimmäinen varsinainen näyttely . Helena opiskelee Oulu-opiston keramiikkaryhmässä ja tekee omassa pajassaan mielikuvien mukaisia töitään. Harrastus alkoi lasitöistä, mutta edesmenneen sisaren ja keramiikkaopettajan vaikutuksesta materiaali vaihtui, eikä paluuta enää ole. Näyttelyssä olevissa töissä Helena on kokeillut erilaisia savilaatuja sekä lasitteita. Katri innostui maalaamisesta Vedic Art kurssin myötä ja ilmentää itseään värien kautta.  Paljon on katsottavaa ja ihmeteltävää!