Kuukauden taiteilija 2017

Joulukuun 2017 taiteilijana rovaniemeläinen Tero Kivelä, mystisten maisemien maalaaja! Upeita metsäkuvia, joihin tuntuu menevän sisään. Aivan loistavia muotokuvia; Andy, David, Ville! Aurora borealis! Niin kaunista, niin mystistä..

Marraskuussa 2017 posiolaisen Tuomo Kivelän akvarellit ja akryylimaalaukset tuovat kepeyttä marraskuun pimeään. Niin hykerryttäviä kettutauluja! ”Kuuluisien maisemien keskellä elävälle luonto on keskeinen virikkeiden antaja ja tutkimisen kohde.”

Lokakuun 2017 taiteiljana Paula Jakunaho. Valokuvia ja maalauksia luonnosta.

Syyskuussa 2017 salolaisen Anne Mustajärven vedic art-taiteen näyttely. Paljon puhuttelevia tauluja ja voimalausein aktivoituja magneettitauluja. Valon viestejä ehkä juuri sinulle.

Elokuu 2017, Liisa Halonen-Laiti Tervolasta toi meille näytille ja myyntiin upeita, valoisia teoksia!

Helteinen heinäkuu 2017 alkoi ihan oikeilla taidenäyttelyn avajaisilla! Pirita Larun HUOMAA MUT!-näyttely on esillä galleriassa koko heinäkuun. Voimakasta tulkintaa Reidar Särestöniemen hengessä.

Kesäkuussa 2017 taiteilijana Pekka Alatarvas, jonka ajatuksia herättäviä valokuvia on ollut meillä aiemminkin: ”Kesäkuu 2015 alkoi koleana ja sateisena, mutta me saimme galleriaan pilvenhattaroita, auringossa hohtavaa asfalttia, sinisiä ajatuksia ja muitakin Pekka Alatarvaan mielen maisemia. Pekka on opiskellut kuvan tekemistä ja valokuvaamista vuodesta 1997 alkaen lukemattomilla eri mittaisilla kursseilla ja osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin parikymmentä kertaa. Yksityisnäyttely hänellä on ollut seitsemän kertaa, tämä on nyt kahdeksas. Apurahaa taiteen tekemiseen Pekka on saanut Tukifoorumilta vuosina 2008 ja 2013, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:ltä vuonna 2007 ja Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:ltä 1990-luvun lopulla kaksi kertaa. Pekka on aktiivinen jäsen Paletti Seiskoissa, Keminmaan kuvataideseura Sumassa sekä Kemin Kuvataiteilijat ry:ssä. Hänen maalauksiaan ja valokuvia on yksityiskokoelmissa sekä Kemin tyväenopistossa ja Kolpeneen keskuslaitoksessa. Tervetuloa löytämään pienestä suurta ja yllättymään arjen pienten yksityiskohtien kauneudesta!”

Toukokuussa 2017 ihastellaan vaasalaisen  Lasse Ylisaaren Räpsyjä ja Huteja! Aivan mahtavia valokuvia; herkistä kukkakuvista kimalteleviin jäämaisemiin ja kaikkea siltä väliltä.

Huhtikuussa 2017 on ulkona vielä metri lunta, mutta sisällä arteissa on ihanan aurinkoista ja vihreää! Laura Eteläisen näyttely toi lehmät laiduntamaan ja haavat havisemaan. Tauluissa on salaperäistä metsän siimestä ja aurinkoista koivikkoa, ihanaa valoa  ja aurinkoa!

Maaliskuussa 2017 Camilla Valkaman näyttely! Meille erikoinen näyttely, koska teokset eivät olleet myynnissä. Paljon erilaisia tauluja; valokuvia, maalauksia, kollaaseja, katsottavaa ja ihmeteltävää!

Helmikuu 2017 Seija Satokangas! Ihania mielenmaisemia Lappi ja Naarasporo vaikuttiminaan, Pieni Tulitikkutyttö ja Luostarin portaat.. vaikka mitä kaunista katsottavaa tälläkin kerralla.

Vuosi vaihtui ja pakkaset paukkuu! Tammikuu 2017 , mutta Arteissa lämmittää Raili Kantolan tekstiilitaide. Uskomattoman pikkutarkkoja maisematauluja, joista vasta lähempää tarkasteltuna huomaa, että materiaalina onkin tekstiili. Myynnissä on niin tauluja, 2- ja 3-osaisia seinävaatteita ja taidokkaasti toteutettuja patalappuja. Tule meille lämmittelemään ja nauttimaan taiteen monimuotoisuudesta!